За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
Информация от ИААА
УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА НА ВРЕМЕННИТЕ ДЕРОГАЦИИ по отношение на документите, свързани с превоза на товари, които се използват в рамките на ЕКМТ/СЕМТ квотата
Държави:България
19.06.2020 10:56
В продължение на публикуваното на 1 април 2020 г. на страницата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ съобщение относно вида и срока на приетите от Председателството и Секретариатът на Групата по автомобилен транспорт към Международния транспортен форум (ITF) временни дерогации по отношение на документите, свързани с превоза на товари, които се използват в рамките на ЕКМТ/СЕМТ квотата, Ви уведомяваме, че техният срок се удължава както следва:

А. Взаимно признаване и удължаване на срока на валидност на EКMT/СЕМТ сертификата за техническа изправност на товарни автомобили и ремаркета (бял сертификат) до 31 декември 2020 г., включително. Удължаването на срока ще се прилага за документи, които са изтекли след 12 март 2020 г.

Б. Взаимно признаване и удължаване на валидността на краткосрочните ЕКМТ/СЕМТ разрешителни, които са изтекли по време на превоза поради влезлите в сила различни административни процедури в следствие на мерките, свързани с Covid-19, докато превозните средства успеят да завършат пътуването.

Двете временни изключения се прилагат за ограничен период от време, считано от 1 април 2020 г. до 31 декември 2020 г., включително.

Горепосочената информация е публикувана на уеб страницата на ITF на адрес: https://www.itf-oecd.org/covid-19-road-group. 

ИААА
Към новини