За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
Информация от ИААА
РУСИЯ - Разрешен транзит през територията на Руската федерация на санкционни стоки при осъществяване на международни автомобилни
Държави:Руска федерация
28.05.2020 18:36
От 6 април 2020 г., съгласно Указ на Президента на Руската федерация от 24 юни 2019 г. № 290 за внасяне на изменения в някои укази на Президента на Руската федерация, е разрешен транзит през територията на Руската федерация на санкционни стоки при осъществяване на международни автомобилни и железопътни превози до трети страни. Тези превози са възможни при използване на електронни навигационни пломби.

С Постановление на Правителството на Руската федерация от 27 декември 2019 г. № 1877 са утвърдени списъкът на ГКПП на Руската федерация, стационарните и подвижните контролни пунктове или разположените на железопътни гари контролни пунктове, изискванията към електронните навигационни пломби, реда за осъществяване на транзитни превози на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и храни, страната на произход на които е взела решение за въвеждане на икономически санкции срещу руски юридически и/или физически лица или се е присъединила към това решение, и отделни видове стоки, страна на произход или страна на изпращане на които е Украйна, или които се превозват през територията на Украйна, и реда за издаване на контролни талони.

Оператор на услугите по пломбиране на територията на Руската федерация е дружеството „Център за развитие на цифрови платформи“ ООД. Понастоящем функционират офиси за обслужване в 30 ГКПП и стационарни и подвижни контролни пунктове или разположени на железопътни гари контролни пунктове. Подробна информация можете да откриете на сайта на дружеството www.crcp.ru, чрез запитване по електронен път на адрес: info@crcp.ru или на денонощни телефонни линии: 8 800 550 4334 или +7 499 755 4334 (можете да получите информация на руски или английски език).

Утвърденият списък на ГКПП на Руската федерация, стационарните и подвижните контролни пунктове или разположените на железопътни гари контролни пунктове, както и Ръководство за превозвачи можете да видите тук
Към новини