За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
Забрани за движение
УНГАРИЯ - Забрана за движение на 20 август 2022 г. за МПС над 7,5 т
Държави:Унгария
15.08.2022 08:34
Националният празник 20 август 2022 г. тази година се пада в събота. Следователно в Унгария ограничението на трафика на тежкотоварни автомобили продължава от 08:00 ч. в събота до 22:00 ч. в неделя. Спирането на камиони се прилага както в страната, така и в чужбина, както и за превозни средства от всички категории за защита на околната среда, но е възможно да се върнете у дома от границата при условията по-долу.

Периодът на ограниченията за движение на товарни автомобили с максимално допустимо общо тегло от 7,5 тона по вътрешните пътища ще протича по следния график:


20 август 2022 г. (събота) от 08:00 ч. » 21 август (неделя) до 22:00 ч.
(забрана за всички товарни автомобили над 7,5 т във вътрешен и международен трафик)


ОГРАНИЧЕНИЕТО ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ ОТ КАТЕГОРИЯ ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА! — Освобождаването за по-малко замърсяващи превозни средства, работещи в международен трафик — както всяка година — важи само за зимния период, така че през лятото ограничението важи за всички екологично защитени камиони, работещи във вътрешния или международния трафик!

Тежкотоварните превозни средства, които се връщат у дома от чужбина, могат да се придвижат от държавната граница до унгарския обект или първото място за сметище по време на спирането на камионите през юли и август , но по време на ограниченията през уикенда или празниците те не могат да използват 19-те по-долу , изброени в приложението 3 от Правителствен указ 190/2008 пътен участък :

а) по цялата дължина на магистрала М7
б) магистрала 2 от Будапеща до магистрала 2 39+150 км и магистрала М2 № 2 и 12. от кръстовището на магистрала 2 до Parassapuszta
c) цялата дължина на магистрала 2/A
d) магистрала 6 между Dunaújváros и Будапеща
e) магистрала 7
f) магистрала 10 между Dorog и Будапеща
g) магистрала 11 между Esztergom и между Будапеща
h) цялата дължина на магистрала 12
i) цялата дължина на път 1201
j) между кръстовището на магистрала 51 с магистрала 510 и Dömsöd
k) цялата дължина на магистрала 71
l) магистрала 76 между 71- между кръстовища с магистрали es и 7 и между Zalaapáti и магистрала 71
m) Магистрала 55 между Alsónyék и Baja
n) Магистрала 82 от магистрала 8 до Veszprémvarsány
o) магистрала 84 от Sümeg до магистрала 71
p) магистрала 33 от Dormánd до Debrecen
q) магистрала 86 до Jánossomorja и Among nobles; между Körmend и Zalabaksa
r) магистрала 37 между Miskolc и Sátoraljaújhely
s) магистрала 38 между кръстовището с магистрала 37 и Rakamaz


КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА АЛАРМАТА HERO? — За организаторите на транспорта и шофьорите на камиони е важно да знаят, че в Унгария алармата за топлина сама по себе си не означава автоматично премахване на спирането на камионите, тъй като само съответният министър може да реши да премахне ограничението за движение. Ако това се случи, според закона министърът трябва да уведоми електронните медии. Ето защо, ако спирането на камиона бъде отменено през който и да е уикенд на лятото поради аларма за топлина, обикновено можете да разберете незабавно от почасовите новинарски емисии на Kossuth Radio или всеки друг основен новинарски канал , но ние също уведомяваме незабавно превозвачите на нашия уебсайт и в нашия бюлетин.


ИЗКЛЮЧЕНИЯ В УНГАРИЯ — Живи животни, прясно мляко, млечни продукти, прясно и замразено месо и месни продукти, пресни печива, нетрайни храни, яйца, както и пресни, сурови, незамразени, несушени, непреработени зеленчуци и плодовете се ползват от основно освобождаване по време на спиране на камиони, зърно и др. транспорт — или за такива транспортни цели между мястото за товарене и разтоварване, както и празни камиони, движещи се по отношение на тях и обекта.


ХРАНИТЕЛНИ И ДРУГИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ — Ако транспортирате или превозвате нетрайни храни, трябва да бъде посочено в пътния лист, че са „нетрайни“! Важно е също така, че в някои случаи на освобождаване водачът на камиона трябва да държи на борда документа, попълнен от възложителя или доставчика, т.е. издадената декларация със съдържание съгласно приложение 4 от правителствения указ, като пътно превозно средство документ.


ПРАТКИ НА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ — Камиони с класификация най-малко EURO 3, превозващи пратки, третирани като хуманитарни по инициатива на хуманитарна организация, също са освободени; но през юли и август само ако това не засяга маршрутите, изброени в приложение 3 на постановлението (вижте по-горе за обратното пътуване). И тук водачът трябва да носи на борда си документът, попълнен от клиента или доставчика, т.е. издадената декларация със съдържание съгласно Приложение 4 на правителственото постановление.

Източник: Унгарска асоциация по транспорт МКФЕ
Към новини