За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
Забрани за движение
УНГАРИЯ - Отмяна на забрана за шофиране
Държави:Унгария
06.08.2022 09:41
Заради предупреждението за горещини от трета степен до полунощ на 6 август, събота, ще бъдат преустановени ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили през първия ден от почивните дни. Отмяната на спирането на камиона може условно да важи и за неделя, ако главният национален лекар реши да удължи тревогата за горещини.

Съгласно общите правила, спирането на тировете продължава всяка събота през август от 15 до 22 часа в неделя. Министърът, отговарящ за транспорта, може временно да отмени ограничението в обосновани случаи, като се вземат предвид аспектите на опазване на околната среда.

Заради предупреждението за горещини тежкотоварните автомобили могат да се движат по вътрешните пътища през целия ден в събота. Ако главният лекар реши да удължи мярката, отмяната на спирането автоматично ще продължи и до неделя.

Чакането в отоплена шофьорска кабина може да навреди на здравето на професионалните шофьори, а след потегляне може да наруши способността им за концентрация. Отмяната на спирката на камиона е оправдана и от запазването на качеството на доставените стоки и доставката на продуктите до местоназначението възможно най-бързо. Благодарение на тази стъпка унгарските шофьори могат да се приберат у дома дори през по-малко натоварените съботни вечерни часове, а транзитният трафик може да преминава през страната.

Източник: https://kormany.hu
Към новини