За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
КОРОНАВИРУС COVID - 19
Румъния - От днес (9 март 2022 г.) Румъния отменя всички ограничения, свързани с COVID-19
Държави:Румъния
09.03.2022 09:49
От днес (9 март 2022 г.) Румъния отменя всички ограничения, свързани с COVID-19, в това число изискването за представяне на Зелен сертификат или тест и попълване на Електронен формуляр (PLF) за влизане в страната.

Отпадат също така задължението за носене на предпазни маски – както на открито, така и на закрито и изискването за зелен сертификат или тест за достъп до търговски центрове, ресторанти, събития и пр.

Министерството на здравеопазването на Румъния призовава гражданите да проявяват лична отговорност и да продължават да предпазват себе си и околните от разпространение на заразата.

Без да е нормативно задължително, Министерството на здравеопазването препоръчва:

Носенето на маски на закрито, в обществения транспорт, както и на открито, когато има струпване на хора;
По принцип да се избягват места със струпване на много хора;
Редовно миене на ръцете и използване на антисептични препарати;
Тестване при проява на симптоми, както и самоизолация (властите няма да контролират спазването ѝ).

Здравейте!

Късно снощи говорителят на румънското правителство Дан Кърбунару заяви, че остава в сила задължението на всички влизащи на румънска територия да попълват Електронен формуляр за влизане (PLF). По този начин той опроверга изнесената вчера официална информация, че Румъния отменя всички covid-ограничения. Напомняме, че формулярите се попълват електронно, в рамките на 72 часа преди или до 24 часа след влизане в Румъния, през специално създадената за целта платформа, на електронен адрес plf.gov.ro. Липсата им се санкционира с глоба от 500 до 3000 румънски леи (100-600 евро).

Източник: brcci.eu
Към новини