За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
Пътна обстановка
ИТАЛИЯ – Скъпо гориво, протестът за автомобилния транспорт продължава: гарнизони в Калабрия, Кампания, Пулия и Равена
Държави:Италия
25.02.2022 08:27
Спонтанният контрол на пътните превозвачи не спира, от Калабрия, Кампания, Пулия , но и в пристанището на Равена , продължават да протестират срещу скъпото гориво, което рискува да накаже сектора на автомобилния транспорт.

Забавянето и неудобствата в движението вчера доведоха до физически сблъсък между шофьор на камион, който протестира на държавен път 16 в района на Фоджа, и шофьор: последният нападна демонстранта с нож по несериозен начин.

Десетки калабрийски превозвачи организираха седяща среща близо до кръстовището A2 на Джоя Тауро и Росарно, с намерението да стигнат заедно до град Палми.

В Кампания , друг протест на шофьори на камиони, по маршрута Казерта на А1, в участъка, който води от станцията за таксуване до Салерно-Реджо и до бариерата на Неапол Север в Казерта. Мобилните блокове предизвикаха забавяне и неудобства за трафика между Капуа и Каянело , чиято станция за изминато разстояние също беше блокирана. Блокове бяха поставени и на A30 Казерта-Салерно, на бариерата на Меркато Сан Северино (Салерно).

В Пулия на държавен път 613 Лече-Бриндиси протестът на някои камиони, с транспарант, изминаха бавно участък от 10 км , създавайки забавяне на движението , без обаче да създават големи неудобства за движението. Също така в Пулия, в района на Тарантино, няколко пътни превозвачи са събрали гарнизон на държавни пътища 106 и 100, получавайки солидарността на някои местни кметове.

Тир охлюв насрочено в Бари в петък; също блокове в Равена
Протестите на държавна магистрала 96 и в индустриалната зона на Алтамура също продължават в района на Бари: „Разходите са толкова високи – обяснява президентът на консорциум, – че пътуването стана твърде скъпо , поради което решихме да спрем превозните средства". Протестът, беше обявено, ще доведе камионите охлюви в петък до портите на Бари.

Инициативите обаче не се ограничават само до юг : вчера призори Порто Сан Витале на Равена беше блокиран вчера от шофьори на камиони срещу скъп дизел, а също и срещу Зеления проход. Около 9 часа сутринта беше отворен проход за преминаване на превозни средства, но по главните околни улици се образуваха дълги опашки.

Днес също в Равена протестът на шофьорите на камиони предизвика големи забавяния в три точки на града.

В Сицилия трудности при разпространението на селскостопански продукти
В Палермо около двадесет камиона днес спряха пред входа на пристанището и по пътя, който минава покрай него. Протестът на превозвачите, който започна преди дни от изхода на магистрала "Сан Грегорио" в Катания, затруднява и разпространението на селскостопански и хранителни продукти в супермаркетите, където стоките започват да свършват.

Междувременно земеделските асоциации се страхуват от риска от тонове плодове и зеленчуци, които рискуват да загният, без да бъдат раздадени. „Ние сме ядосани. Защото тези дни на протест и последващата липса на нашето присъствие на пазарите допринесоха за други конкуренти, особено Испания и Мароко, които продължиха дейността си редовно“, обяснява Нуча Албони, собственик на земеделска кооперация, която произвежда плодове и зеленчуци, и териториален съветник на Confcooperative Ragusa.

„Щетите - добавя той - са неизчислими. Всъщност, въпреки хладилните камери, ще трябва да разберем как може да се изхвърли развалената стока. Следователно бяхме наказани два пъти. Доставката на отпадъци ще ни струва. Не че можем да ги изоставим на земята. Ние признаваме, че икономическите оператори са оставени да се оправят сами. На рафтовете стоките бяха същите. Но не беше наш. И така всичко това ни боли. Освен всичко друго, когато протестът приключи, ще открием, че пазарите са наситени и това ще доведе до по-ниски цени. Накратко, меко казано парадоксална ситуация”.

Източник: transport Italia
Към новини