За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
BIREG
BiReg - разширени функции
Държави:Унгария
07.10.2021 01:32
Министерството на иновациите и технологиите е модернизирало системата BiReg. С разработването модулът за зареждане » беше разширен с нова функция за уведомяване за товар, изпратена на имейл адрес.

Според ITM е въоръжена друга разработка в системата BiReg, благодарение на която онези зареждащи зали в Унгария, които вече имат потребителски акаунт в BiReg, сега ще получат предварително известие по имейл за пристигащите (регистрации на полети) . Съгласно това, веднага щом превозвачът финализира регистрацията на полет, съответният товарен отсек с потребителски акаунт в BiReg ще бъде незабавно уведомен. Известието показва, от една страна, че транспортът до мястото на товарене е регистриран, а от друга страна, че превозвачът е посочил предприятието, посочено като получател на електронната поща, като място за съхранение на това полет.

Такова предварително уведомяване няма да бъде предоставяно на зареждащи зали , които все още нямат потребителски акаунт в BiReg, следователно, ако товарен отсек може да бъде включен в приемането на пратки, подлежащи на регистрация на BiReg, т.е. двустранно или с лиценз CEMT, се препоръчва да се създаде профил на BiReg предварително. не забравяйте да получите предварително уведомление за пратки. Това значително улеснява 261/2011. (XII.7.) ” И удостоверява преди пристигането на пратката, че транспортната компания и превозното средство са изпълнили задължителните задачи по регистрация .

Наличието или отсъствието на предварително уведомяване обаче не засяга задължението за инспекция на товарните площадки, което трябва да се извършва във всички случаи, когато въпросната транспортна операция подлежи на разрешение.

ВНИМАНИЕ! A BiReg II. След стартирането на модула на 12 август » , управлението на разрешителното трябва да се извършва от всички пунктове за зареждане в Унгария чрез интерфейса BiReg, предишното задължение за съхранение на документи на хартиен носител е отменено

MKFE 
Към новини