За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
BIREG
Унгария. Промени в системата за регистрация на BIREG от 12 август
Държави:Унгария
13.08.2021 11:38
В допълнение към новините, публикувани на уебсайта на 20 юли 2021 г., Ви информираме, че според информацията, публикувана на уебсайта на унгарската асоциация MKFE, от 12 август 2021 г., задачите по управление на разрешителни в товарните дворове (регистрация на товаро -разтоварни събития) ще се извършват по електронен път форма в системата BIREG от изпращачи и получатели. 
В същото време е премахнато задължението на превозвачите да регистрират тези събития в товарните помещения.

Освен това е премахнато задължението за управление на разрешения на хартиен носител и съхранение на документи.

В тази връзка, за да се избегне прилагането на санкции към превозвачите, моля, обърнете внимание на необходимостта да информирате унгарските изпращачи / получатели за тяхното правилно регистриране на съответните събития (товарене - разтоварване) в системата BIREG.

Ако получателят / изпращачът не записва вашето събитие, трябва да напишете писмо с кратко описание на проблема, името на фирмата на получателя и контактите на khu@itm.gov.hu . Обслужването на клиенти на BIREG ще се свърже с мястото за товарене / разтоварване.

След получаване на допълнителни разяснения от унгарската страна, съответната информация ще бъде публикувана на уебсайта в разделите Новини и информация за страната / Унгария.
Източник на информация: БАМАП
Към новини