За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
Информация от ИААА
Важно! На вниманието на българските превозвачи, извършващи международни автомобилни превози на товари от/до и през територията на Руската федерация
Държави:
05.11.2019 08:34
В Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ постъпи информация от Посолството на Руската федерация в София, че от 1 октомври 2019 г. българските граждани имат възможност да подават документи и да получават еднократни делови, хуманитарни и туристически визи във вид на електронен документ (електрони визи) за посещението на гр. Санкт Петербург на специализирания сайт на Министерството на външните работи на Руската федерация на адрес: https://electronic-visa.kdmid.ru.

Електронната виза се издава безплатно въз основа на попълнено в електронен вид заявление на посочения сайт не по-късно от четири календарни дни преди планираната дата на заминаване, придружено от прикачена цветна снимка във вид на електронен файл, има валидност тридесет дни от датата на издаването и позволява пребиваване на територията на Руската федерация до осем денонощия от момента на влизането.

Електронната виза за посещение на гр. Санкт Петербург важи за влизане и напускане на територията на РФ само през следните наземни ГКПП, намиращи се на територията на гр. Санкт Петербург и Ленинградска област: „Ивангород“, „Брусничное“, „Торфяновка“ и „Светогорск“.

Чужденците могат да се придвижват и да пребивават само на територията на гр. Санкт Петербург, влизането с електронни визи на останалата територия на Руската федерация с цел транзит към или от Санкт Петербург, в т. ч. и през летища без прекачване, не е възможно.

Превозвачите имат възможност да направят проверка за наличието у български граждани на валидна електронна виза на специализирания сайт на МВнР на Руската федерация на адрес: https://evisacheck.kdmid.ru.


Източник: ИААА
Към новини