In order to use the full functionality of the site you need to register or log in
RegistrationLog in
Current news
To all news
CORONAVIRUS COVID - 19
СЛОВЕНИЯ - Поради влошаването на епидемиологичните условия, независимо от гражданството или пребиваването, се налага 14-дневна карантина
Държави:Австрия, Италия, Словения
27.06.2020 10:54

От 15 юни италианските и словенските граждани могат да използват всички гранични пунктове за пътуване между двете страни, докато гражданите от други страни могат да използват само следните гранични пунктове:
Vrtojba ‒ St. Andrea,
Fernetiči ‒ Fernetti,
Škofije ‒ Rabuiese,
Krvavi potok ‒ Pesse.

На границата с Австрия австрийските и словенските граждани могат да използват всички гранични пунктове за пътуване между двете страни, докато останалите лица могат да използват само следните гранични пунктове.

Karavanke – Karawankentunnel,
Ljubelj – Loibltunnel,
Šentilj (motorway) – Spielfeld (motorway)
На границата на Унгария гражданите на Унгария и Словения могат да използват всички гранични пунктове за пътуване между двете страни, докато гражданите от други страни могат да използват само следните гранични пунктове:

Dolga vas - Redics,
Pince (магистрала) - Torniyszentmiklos (Országút).
На границата с Хърватия са отворени всички местни гранични пунктове.

Поради влошаването на епидемиологичните условия, независимо от гражданството или пребиваването, се налага 14-дневна карантина за всички лица, идващи в Словения от изброените тук страни и лицата, влизащи в Словения и които имат постоянно или временно пребиваване в тези страни.

Разпоредбата не се прилага, наред с други, работници в международния транспорт и шофьори на международни стоки, шофиращи до, от или през Словения. Шофьорите, които преминават през Словения, трябва да напуснат страната след 12 часа от влизането си.

На 25 юни, влизайки в сила незабавно, правителството реши да премахне Люксембург и Черна гора от Зеления списък, а също така добави Португалия и Албания към Червения списък (където са включени следните европейски държави: Великобритания, Андора, Белгия, Швеция, Русия, Беларус, Сърбия, Молдова, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Албания). Лицата, идващи от тези страни, трябва да влязат в карантина за 14 дни след влизането си в Словения.

На членовете се напомня, че разпоредбите за карантина не се прилагат за словенски граждани или чужденци с постоянно или временно пребиваване в Словения, докато те се прилагат за лица, идващи от страни, включени в Жълтия и Червения списък.

Източник: Словенско правителство

To all news