In order to use the full functionality of the site you need to register or log in
RegistrationLog in
Current news
To all news
International news
Денонощна забрана за движение на камиони по важна комуникационна артерия в района на Рур
Държави:Германия
25.03.2020 19:34

Днес започва да се прилага забрана за движение на камиони по B1, която е част от магистрала A40 на територията на най-големия град на региона Рур.

Северен Рейн-Вестфалия сключи споразумение с Германската агенция за опазване на околната среда (Deutsche Umwelthilfe, или DUH за кратко), която въведе ежедневна забрана за камиони на D1 в Дортмунд. „Новото ограничение е насочено към подобряване на качеството на въздуха“, каза Висшият административен съд (OVG) в Мюнстер, който инициира помирителна среща между сухопътните власти и представители на DUH.

Ограничението важи за камиони с тегло над 7,5 тона и е валидно през деня по федералната магистрала B1, която е част от магистрала A40 в Дортмунд. От 2007 г. насам на този фрагмент е в сила забрана за нощно движение. Отсега нататък той е непроходим и за камиони с товароносимост над 7,5 тона през деня. Сега шофьорите на камиони трябва да шофират по околовръстния път в Дортмунд.

Ако въвеждането на ежедневна забрана за B1 не успее, властите на земята, града и DUH ще наложат ограничения за камиони с товароносимост под 7,5 тона.


Източник: Транс инфо

To all news