За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към всички новини
Международни новини
Денонощна забрана за движение на камиони по важна комуникационна артерия в района на Рур
Държави:Германия
25.03.2020 19:34

Днес започва да се прилага забрана за движение на камиони по B1, която е част от магистрала A40 на територията на най-големия град на региона Рур.

Северен Рейн-Вестфалия сключи споразумение с Германската агенция за опазване на околната среда (Deutsche Umwelthilfe, или DUH за кратко), която въведе ежедневна забрана за камиони на D1 в Дортмунд. „Новото ограничение е насочено към подобряване на качеството на въздуха“, каза Висшият административен съд (OVG) в Мюнстер, който инициира помирителна среща между сухопътните власти и представители на DUH.

Ограничението важи за камиони с тегло над 7,5 тона и е валидно през деня по федералната магистрала B1, която е част от магистрала A40 в Дортмунд. От 2007 г. насам на този фрагмент е в сила забрана за нощно движение. Отсега нататък той е непроходим и за камиони с товароносимост над 7,5 тона през деня. Сега шофьорите на камиони трябва да шофират по околовръстния път в Дортмунд.

Ако въвеждането на ежедневна забрана за B1 не успее, властите на земята, града и DUH ще наложат ограничения за камиони с товароносимост под 7,5 тона.


Източник: Транс инфо

Към всички новини