За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
Забрани за движение
УНГАРИЯ - Забраната за движение на камиони ще бъде отменена през първия уикенд на юли!
Държави:Унгария
02.07.2022 07:54
Предвид големите горещини Министерството на транспорта отменя ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили през предстоящия уикенд 2-3 юли 2022 г.

Според редовното лятно разписание забраната щеше да е в сила от събота 15:00 ч. до неделя 22:00 ч., но Министерството на технологиите и индустрията (TIM) обяви в изявление, че отменя спирането на камионите. Министерството мотивира решението си с това, че харченето на пари в горещата шофьорска кабина на едно място представлява изключителна тежест за здравето на автомобилистите, както и че безопасността на товара, който не е доставен до местоназначението, също би била застрашена.


Решението беше взето, след като главният национален медицински директор Сесилия Мюлер удължи тревогата за горещини от трета степен в Унгария до 4 юли 2022 г. Важно е да знаете, че според съответното законодателство топлинната аларма не освобождава автоматично от забрана за движение на камиона; това винаги изисква решение на министъра, отговарящ за транспорта. 
Това вече се случи, така че няма да има спиране на камиони в Унгария през предстоящия уикенд на 2-3 юли 2022 г. 
Следователно всички камиони могат да се движат свободно по цялата пътна мрежа, както в страната, така и в чужбина, както и на вход или извън границата на страната, независимо от класификацията за опазване на околната среда.

Източник: МКФЕ
Към новини