За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
КОРОНАВИРУС COVID - 19
ИТАЛИЯ - Мерки за влизане в Италия от 15 октомври 2021 г.
Държави:Италия
09.10.2021 08:45
В допълнение към новините, публикувани на уебсайта и в отговор на множество въпроси относно правилата за влизане в Италия от 15 октомври, IRU припомня следното:

1. остава задължението да попълните формуляра за местоположение на пътниците (PLF) в цифров формат, преди да заминете за Италия . PLF трябва да бъде представен на компетентните органи при преминаване на инспекция.

2. От 15 октомври транспортните компании трябва да имат система за проверка на цифровите сертификати на COVID на ЕС, за да могат служителите да влизат в помещенията на компанията (включително зоните за товарене и разтоварване, които италианското правителство счита за „помещения на компанията“, за разлика от превозните средства, които се считат за "работно оборудване") ...

А валиден ЕС цифров сертификат COVID (с QR код) се издава след пълното ваксинация (издаден в страната на произход), отрицателно бърз тест (*) или молекулярен тест (включително PCR тест) (**), или след възстановяване от COVID - 19 (издаден от страната на произход). Всеки цифров сертификат за COVID на ЕС има своя собствена дата на изтичане. Дигиталният сертификат на ЕС за COVID, издаден след бърз тест (*), е валиден 48 часа от момента на вземането му. Сертификатите, издадени след молекулярно изпитване (**), са валидни 72 часа от датата на тяхното изпълнение.

Моля, обърнете внимание, че се провеждат (вътрешни) тестове, за да се провери дали софтуерът, използван за валидиране на Green Pass, по -специално издаден след експресна намазка (*) или молекулярен тест (**), извършен в чужбина, е признат за валиден. Ако имаше наличен задграничен Green Pass, можеше да се направи проверка на място.

За тези, които не са ваксинирани, има списък с аптеки, достъпни за бърз тест с тампон (валиден за 48 часа), който позволява на собственика да получи цифровия сертификат за COVID на ЕС.

Източник на информация: IRU 
Към новини