За пълна функционалност е необходимо да влезете с акаунта си или да се регистрирате!
РегистриранеВход
Актуална новина
Към новини
Тунели: Монблан, Фрежус и Готард
Тунелът Мон Блан ще бъде напълно затворен за 4 месеца, през 2022 и 2023 година
Държави:Франция, Италия
16.06.2021 20:45
Компанията ATMB, която управлява тунела Мон Блан, обяви, че трасето между Франция и Италия ще бъде напълно затворено за движение за 4 месеца, за ремонтни дейности през следващите години.

Ще се правят интервенции на 4 участъка от по 300 метра на тунела. „Работите ще се извършват на два етапа. Първият през есента на 2022 г., а вторият през 2023 г. Общо ще има 4 месеца пълно затваряне на трафика за възстановяване на 4-те участъка “, обясни компанията, която управлява тунела Мон Блан.

Тунелът Мон Блан ще бъде напълно затворен за 4 месеца, през 2022 и 2023 година
Най-вероятно първите два месеца от пълното затваряне ще бъдат октомври и ноември 2022 г. “За да се сведе до минимум въздействието върху трафика, седмиците на затваряне ще бъдат насрочени по време на периоди, когато туристическият и търговски трафик е минимален. Възнамеряваме да извършим работите през октомври и ноември “, пише още ATMB .

В края на експерименталната фаза концесионните компании и GEIE-TMB ще планират възстановителните работи на свода по целия тунел. „След като бъде възстановена, инфраструктурата може да се използва през следващите 50, ако не и 100 години“, казаха от компанията.

Пълното затваряне на Мон Блан за 4 месеца притеснява властите във Валсуса, където трафикът ще бъде отклонен: „Броят на камионите, пресичащи долината Суза, ще се удвои. Тази перспектива е тревожна по отношение на околната среда, здравето и трафика. "

Източник: АТМВ
Към новини