In order to use the full functionality of the site you need to register or log in
RegistrationLog in
Current news
To all news
CORONAVIRUS COVID - 19
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - COVID-19 - Изисквания за шофьорите преди напускане на Великобритания
Държави:Англия
13.01.2021 15:38

Шофьорите на камиони, преминаващи във или през Франция, все още трябва да имат отрицателен тест за COVID в рамките на 72 часа след преминаване на границата.

Правителството настоява шофьорите да имат оторизиран тест в независим център или в един от 34-те информационни и консултативни центрове, преди да пътуват до пристанищата.

Тези, които използват пристанищата на Кент, сега също се изискват от закона да имат разрешение да влязат в Кент.

- Шофьорите на камиони, пътуващи от Англия до Франция, могат да преминат Ламанша само ако имат потвърден отрицателен тест COVID в рамките на 72 часа след заминаването си. Тази мярка е одобрена от британското и френското правителство и ще остане в сила до допълнително известие. Превозвачите, които нямат потвърден отрицателен тест за COVID в рамките на 72 часа, ще бъдат отказани.

- Шофьорите на камиони, пристигащи в Кент с отрицателен тест Covid и разрешение за влизане в Кент, сега ще бъдат „бързо проследявани“, с по-бърз достъп до пристанището или терминала Eurotunnel.

Преди да пристигнете на пристанището, трябва да преминете тестване:

- превозвачите могат да вземат и оторизиран отрицателен тест за COVID ( https://uk.ambafrance.org/List-of-antigen-tests-authorized-for-entry-to-France-from-UK-29434 ) в частен център за тестване ( https://www.gov.uk/government/publications/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing ;

-Тестовете вече са достъпни и в информационни и консултативни центрове в цялата страна. Актуализирана информация можете да намерите тук .

Получаване на разрешение за достъп до Кент:

Превозвачите, използващи къси проливи (пристанище Дувър или Евротунел), също трябва да използват службата за проверка на готовността на граничния пункт за камиони, за да:

- подаване на заявление за разрешение за достъп до Кент;

- проверка на наличността на документи, необходими за преминаване на границата между Обединеното кралство и ЕС през пристанището Дувър или Евротунел.

Превозвачът може да бъде глобен с £ 300, ако не използва тази услуга, докато пътува през пристанищата на Кент или предостави фалшива декларация. Ще бъдат отказани превозвачи, пристигащи на пристанището без подходящи документи за внос и износ.

Протокол Covid

Превозвачът трябва да е запознат с правилата на протокола Covid и да ги спазва по време на пътуването. Пълно ръководство можете да намерите тук: gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-hgv-operators-and-drivers-crossing-an-international-border

Ако тестът е положителен

Ако резултатът от теста е положителен, е необходим тест за потвърждение на COVID чрез PCR; няма да можете да напуснете Обединеното кралство или да влезете в което и да е пристанище в Обединеното кралство, докато не го направите или не сте в карантина за 10 дни.

Напуснете центъра веднага и си направете потвърждаващ PCR тест за COVID в един от центровете за тестване на NHS ( https://www.gov.uk/get-coronavirus-test ).

Трябва да се самоизолирате до отрицателен резултат от теста или в рамките на 10 дни.

Поддръжка и допълнителна информация

Чат на живо - https://transport-goods-to-and-from-eu.dft.gov.uk/

Центрове за информация и консултации https://www.gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations .

Източник на информация: IRU

To all news