In order to use the full functionality of the site you need to register or log in
RegistrationLog in
Current news
To all news
International news
ПРИСТАНИЩЕТО В КАЛЕ СПИРА КОНТРОЛА НА МИГРАНТИТЕ С КАМИОНИ ЗАРАДИ ИЗЛИЗАНЕТО НА ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
Държави:Франция, Англия
16.09.2020 09:20
Докато Brexit няма сделка, пристанище Кале казва, че контролът е спрян. Пристанищните власти вече не искат да плащат вместо английските си колеги за проверка дали има мигранти в камионите, считано от 1 януари. 

Струва 8 милиона евро на година контрола на Кале

Проверки на CO2, сърдечен ритъм, милиметрови вълни и отвори за камиони ... тези множество задачи за проверка мобилизират 200 души в пристанището на Кале. Мисия, извършена от името на англичаните в рамките на споразуменията от Туке , които прехвърлиха границата към Франция.

Но Жан-Марк Пюсисо вече не иска тази договореност, която струва 8 милиона евро годишно. Собственикът на пристанището вярва, че нищо друго не го оправдава, като англичаните са извън Европейския съюз . Освен това пристанището, което вече е загубило 30 милиона евро оборот с коронавируса, има и други приоритети, по-специално с разширяването си.

„Това трябва да е успешно, не поставям диктат , обяснява Жан-Марк Пусисо. Но аз мисля, че към 31 декември ние ще бъдем компенсирани въз основа на действителните разходи. Оставям счетоводните книги отворени, защото всеки може да контролира размера на нашите разходи.

Жан-Марк Пюсисо не иска денонсирането на споразуменията от Туке, а само преразглеждане, за да позволи законопроектът да бъде изпратен на британците. Току-що писахте на министър-председателя Жан Кастекс с подкрепата на региона, който е собственик на пристанището.

Ако границата е по-добре да остане в Кале, трябва да платите
Може би е по-добре за всички, ако границата остава в Кале. Но в този случай вече не приемам тези разходи, за да върша работата на британците. Ваша работа е да контролирате кой влиза в страната Ви сами!"

Но пристанището на Кале не би искало да бъде заложник на шоуто за Брекзит. И подчертава, че с оглед на предоставяната услуга, с тези проверки на Кале компенсацията от 8 милиона не би представлявала много в сравнение с това, което британците могат да похарчат, за да гарантират целостта на своя остров.

В тунела под Ламанша ситуацията е малко по-различна, тъй като контролът върху мигрантите се извършва от френски митнически служители

Източник: forotransportprofesional

To all news