In order to use the full functionality of the site you need to register or log in
RegistrationLog in
Current news
To all news
International news
Дания одобрява стойността на законната минимална заплата за водачите през 2021 г .; законът се прилага и за каботажа
Държави:Дания
11.08.2020 17:54

Работната група на международните автомобилни превозвачи в Австрия информира, че датското правителство реши да продължи борбата срещу социалния дъмпинг, като прие закон, предвиждащ установяването на задължителна минимална работна заплата за водачите - включително тези, които участват в каботажни операции в Дания.


Законът ще влезе в сила на 1 януари 2021 г.
Новата версия на закона е приета на 9 юни 2020 г. и с влизането в сила на 1 януари 2021 г. тя ще доведе до нови задължения към транспортните компании.

Международните транспортни компании ще трябва да плащат на водачите, които извършват каботаж или комбинирани транспортни операции в Дания, фиксирана почасова ставка, която ще зависи от нивото на разходите за колективни трудови договори в транспортната индустрия.

Датското правителство скоро ще предостави подробности относно нивото на минималната заплата.

Освен това чуждестранните транспортни компании ще трябва да докладват важна информация в регистъра на Датския търговски орган
( Erhervervsstyrelsen ) - например име на фирма, адрес на седалище, данни за контакт, информация за транспортни средства,регистрационен номер, начална дата и края на пътуването и данните за контакт с водача.

Всички, които не съобщават тази информация, подлежат на тежки наказания.

Датското правителство ще представи допълнителни подробности относно прилагането на регламентите до есента.

Източник: Trans.Info

To all news